Nieuws

Symbolische eerste steen gelegd van Project Meir in Antwerpen: tegen 2026 nieuwe campus van KdG en grootwarenhuis

24/10/2023

Symbolische eerste steen gelegd van Project Meir in Antwerpen: tegen 2026 nieuwe campus van KdG en grootwarenhuis In Antwerpen is de symbolische eerste steen gelegd van Project Meir. Tegen het najaar van 2026 wordt de bouwwerf een campus van de Karel de Grote Hogeschool, met daaraan ook een grootwarenhuis. KdG en Meir Corner focussen met het project op duurzaamheid en mobiliteit. Bronverslag : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/10/24/project-meir-kdg/

Lees meer

Eerste Jumbo City opent in commercieel hart van Antwerpen

17/12/2021

Supermarktketen Jumbo strijkt neer in hartje Antwerpen. Het opent z'n eerste City-winkel in ons land pal tussen de Meir en De Keyserlei. Tegelijk een uithangbord voor de Nederlandse keten als een testwinkel met een kleiner assortiment, die zich richt op de talrijke passanten. Bron & videoverslag: https://kanaalz.knack.be/nieuws/eerste-jumbo-city-opent-in-commercieel-hart-van-antwerpen/video-normal-1810373.html?cookie_check=1639732767

Lees meer

Nominatie voor RES Awards 2021

19/11/2021

Het project 'Retail & Hotel Complex Veldstraat' te Gent is genomineerd voor de RES Awards 2021. De nominatie van dit project valt binnen de categorie 'commercial development'. Meer info over de nominatie vind je terug op https://resawards.be Meer beelden van het project in de Veldstraat te Gent kan je bekijken op de website van Abscis Architecten.

Lees meer

Karel de Grote-Hogeschool verhuist naar imposante nieuwbouw op de Meir

14/10/2020

De Karel de Grote-Hogeschool verhuist in 2024 van de Groenplaats naar een indrukwekkende nieuwe campus op de Meir in Antwerpen. De hogeschool en projectontwikkelaar Meir Corner - een samenwerking tussen Tans Group en Urbicoon - stelden woensdag de plannen voor.

Lees meer

Karel de Grote Hogeschool verhuist campus van Groenplaats naar Meir: "Zal zeker bijdragen aan dynamiek en opwaardering van de Meir"

14/10/2020

De Karel de Grote hogeschool is een nieuwe campus aan het inrichten op de Meir in Antwerpen. Het huidige gebouw aan de Groenplaats wordt te klein. De hogeschool gaat zijn intrek nemen in het oude Proximusgebouw op de hoek met de Jezusstraat. Over 4 jaar zouden er zo'n 7.000 studenten les moeten volgen. Op het gelijkvloers van de campus komen er winkels.

Lees meer