Karel de Grote Hogeschool verhuist campus van Groenplaats naar Meir: "Zal zeker bijdragen aan dynamiek en opwaardering van de Meir"

De Karel de Grote hogeschool is een nieuwe campus aan het inrichten op de Meir in Antwerpen. Het huidige gebouw aan de Groenplaats wordt te klein. De hogeschool gaat zijn intrek nemen in het oude Proximusgebouw op de hoek met de Jezusstraat. Over 4 jaar zouden er zo'n 7.000 studenten les moeten volgen. Op het gelijkvloers van de campus komen er winkels.  

De Karel de Grote Hogeschool gaat een nieuwe campus bouwen aan de Meir in Antwerpen. Het is de bedoeling de campus van de Groenplaats naar daar te verhuizen, omdat die te klein wordt. De nieuwe campus komt in het oude Proximusgebouw op de hoek met de Jezusstraat. Een deel daarvan blijft behouden, een ander deel zal afgebroken worden om er nieuwe gebouwen te zetten.

Over vier jaar zullen er naar schatting 7.000 studenten les volgen in de opleidingen bedrijfsmanagement, office management en toegepaste informatica. 

Luxewarenhuis

De Meir is één van de belangrijkste winkelstraten van het land. De hogeschool neemt dan ook de bovenste verdiepingen in gebruik. Onderaan wordt een groot luxewarenhuis gepland. Dat is goed nieuws voor de Meir, denkt Veerle Hendrickx, algemeen directeur van de Karel de Grote Hogeschool: "Het aantal studenten dat hier zal komen, overdag en 's avonds, zal de dynamiek op de Meir zeker verhogen. Maar ook het heel mooie winkelproject op het gelijkvloers zal de Meir zeker opwaarderen."

De Karel De Grote Hogeschool heeft ook nog campussen op het Zuid, aan de Markgravelei in Antwerpen en in Hoboken.