Antwerpen, Meir main image
Antwerpen, Meir extra image 1
Antwerpen, Meir extra image 2

Antwerpen, Meir

Een nieuw stadsicoon op de drukste winkel-wandelas van de Antwerpse binnenstad. Meir Corner transformeert de voormalige Proximus-site in een hybride landmark van 50.000 m2. De benedenverdiepingen huisvesten een luxewarenhuis. In combinatie met de op Haussmann geïnspireerde gevel ademt Meir Corner de traditie van de grands magasins van weleer: stijlvolle luxewarenhuizen met bovenlokale aantrekkingskracht. Boven schenkt de Karel de Grote Hogeschool extra leefbaarheid aan de buurt – ook buiten de winkeluren.

Karel de Grote-Hogeschool verhuist naar imposante nieuwbouw op de Meir

14/10/2020

De Karel de Grote-Hogeschool verhuist in 2024 van de Groenplaats naar een indrukwekkende nieuwe campus op de Meir in Antwerpen. De hogeschool en projectontwikkelaar Meir Corner - een samenwerking tussen Tans Group en Urbicoon - stelden woensdag de plannen voor.
Lees meer

Karel de Grote Hogeschool verhuist campus van Groenplaats naar Meir: "Zal zeker bijdragen aan dynamiek en opwaardering van de Meir"

14/10/2020

De Karel de Grote hogeschool is een nieuwe campus aan het inrichten op de Meir in Antwerpen. Het huidige gebouw aan de Groenplaats wordt te klein. De hogeschool gaat zijn intrek nemen in het oude Proximusgebouw op de hoek met de Jezusstraat. Over 4 jaar zouden er zo'n 7.000 studenten les moeten volgen. Op het gelijkvloers van de campus komen er winkels.
Lees meer

Ontdek meer projecten