Antwerpen, Meir main image
Antwerpen, Meir extra image 1
Antwerpen, Meir extra image 2

Antwerpen, Meir

Een nieuw stadsicoon op de drukste winkel-wandelas van de Antwerpse binnenstad. Meir Corner transformeert de voormalige Proximus-site in een hybride landmark van 50.000 m2. De benedenverdiepingen huisvesten een luxewarenhuis. In combinatie met de op Haussmann geïnspireerde gevel ademt Meir Corner de traditie van de grands magasins van weleer: stijlvolle luxewarenhuizen met bovenlokale aantrekkingskracht. Boven schenkt de Karel de Grote Hogeschool extra leefbaarheid aan de buurt – ook buiten de winkeluren.

Eerste Jumbo City opent in commercieel hart van Antwerpen

17/12/2021

Supermarktketen Jumbo strijkt neer in hartje Antwerpen. Het opent z'n eerste City-winkel in ons land pal tussen de Meir en De Keyserlei. Tegelijk een uithangbord voor de Nederlandse keten als een testwinkel met een kleiner assortiment, die zich richt op de talrijke passanten. Bron & videoverslag: https://kanaalz.knack.be/nieuws/eerste-jumbo-city-opent-in-commercieel-hart-van-antwerpen/video-normal-1810373.html?cookie_check=1639732767

Lees meer

Nominatie voor RES Awards 2021

19/11/2021

Het project 'Retail & Hotel Complex Veldstraat' te Gent is genomineerd voor de RES Awards 2021. De nominatie van dit project valt binnen de categorie 'commercial development'. Meer info over de nominatie vind je terug op https://resawards.be Meer beelden van het project in de Veldstraat te Gent kan je bekijken op de website van Abscis Architecten.

Lees meer

Karel de Grote-Hogeschool verhuist naar imposante nieuwbouw op de Meir

14/10/2020

De Karel de Grote-Hogeschool verhuist in 2024 van de Groenplaats naar een indrukwekkende nieuwe campus op de Meir in Antwerpen. De hogeschool en projectontwikkelaar Meir Corner - een samenwerking tussen Tans Group en Urbicoon - stelden woensdag de plannen voor.

Lees meer

Ontdek meer projecten